 |
Speklapjes met bonen in paprikasaus
4 personen
(hoofdgerecht)
Benodigdheden:
| 800 |
gram pommes primeur gehalveerd |
| 400 |
gram gekruide speklapjes |
| 350 |
gram sperziebonen schoongemaakt |
| 200 |
gram peultjes schoongemaakt |
| 3 |
eetlepels boter |
| 1 |
ui gesnipperd |
| 1 |
rode paprika gesnipperd |
Zo maak je het klaar:
Kook de aardappelen in weinig water met wat zout gaar in ± 25 minuten (en bewaar eventueel 100 ml kookvocht). Bak de gekruide speklapjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de sperziebonen en peultjes net gaar in ± 7 minuten. Neem de speklapjes uit de braadpan en houd ze warm onder aluminiumfolie. Bak in het bakvet, met wat extra boter of margarine, de ui en de paprika 2 minuten. Roer er ± 100 ml (aardappelkook)water bij en breng de paprikasaus aan de kook. Giet de bonen en de aardappelen af en schep ze op
4 borden, leg de speklapjes erbij en schep de paprikasaus erover.

|