 |
Gehakt met garnalen
4 personen
(bijgerecht)
Benodigdheden:
| 1 |
sneetje witbrood |
| 100 |
ml halfvolle melk |
| 500 |
gram half om half gehakt |
| 1 |
losgeklopt ei |
| 25 |
gram fijngesneden bieslook |
| 100 |
gram Hollandse garnalen |
| 50 |
gram boter |
| 1 |
mespuntje zout |
| 1 |
mespuntje peper |
Zo maak je het klaar:
Week het brood 2 minuten in de melk. Knijp het brood uit en doe het uitgeknepen brood in een kom en voeg het gehakt toe. Meng het ei, ¾ van het bieslook, de garnalen en peper en zout naar smaak door. Kneed het geheel goed door.
Verdeel het gehakt in 4 porties en vorm er met vochtige handen 4 ballen van. Verhit de boter in een koekenpan en bak de gehaktballen op middelhoog vuur in 4 minuten rondom bruin. Keer regelmatig de ballen om. Laat ze op een laag vuur in ± 20 minuten gaar worden. Keer ze regelmatig. Bestrooi ze voor het serveren met de rest van de bieslook.

|