 |
Entrecote met witlof
4 personen
Benodigdheden:
| 4 |
entrecotes |
| 2 |
eetlepels mosterd |
| ½ |
citroen het sap ervan |
| 4 |
eetlepels olijfolie |
| 1 |
rode ui |
| 6 |
struikjes witlof |
| ½ |
eetlepel verse tijmblaadjes |
| ½ |
eetlepel donkere basterdsuiker |
Zo maak je het klaar:
Wrijf de entrecotes in met zout, peper, 1 eetlepel mosterd, 1 eetlepels citroensap en 2 eetlepels olijfolie. Laat ze ± 10 minuten liggen en rooster ze daarna in een hete grillpan in ± 8 minuten bruin en van binnen rosé.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een wok. Maak de ui schoon en snipper deze. Roerbak de ui in ± 2 minuten. Maak de witlof schoon en snij deze in de lengte in vieren. Doe dit bij de ui en roerbak het geheel ± 4 minuten.
Schep de tijm, suiker en de rest van de citroensap erdoor. Laat de witlof in nog 5 minuten gaar worden en laat het vocht verdampen. Leg de entrecotes op warme borden en schep de witlof ernaast.
Lekker met gebakken aardappeltjes.

|