Roergebakken mosselen met mie
4 personen
Benodigdheden:
| 250 |
gram eiermie |
| 2 |
kilo mosselen |
| 2 |
teentjes knoflook |
| 3 |
eetlepels zonnebloemolie |
| 400 |
gram Thaise roerbakgroente |
| 150 |
gram prei |
| 1 |
zakje Japanse teriyakisaus |
Zo maak je het klaar:
De mie koken volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Mosselen volgens gebruiksaanwijzing wassen en uitzoeken.
De knoflook pellen en snipperen.
Verhit de wol met olie. De knoflook en roerbakgroente in ± 2 minuten bakken.
Mosselen toevoegen en 2 minuten al omscheppend verhitten.
De prei toevoegen en voortdurend blijven omscheppen tot alle mosselen open zijn.
Teriyakisaus door de mosselen scheppen en dit serveren met mie.

|