Spaanse courgettetortilla
4 personen
(lunchgerecht)
Benodigdheden:
| 6 |
eetlepels olijfolie |
| 2 |
rode uien gesnipperd |
| 2 |
teentjes knoflook gehakt |
| 2 |
courgettes met schil in kleine blokjes |
| 150 |
gram chorizo in kleine blokjes |
| 1 |
eetlepel gehakte tijm |
| 8 |
eieren |
| 1 |
mespuntje zout |
| 1 |
mespuntje peper |
Zo maak je het klaar:
Verhit 3 eetlepels olijfolie in een ruime koekenpan en bak hierin de uien en de knoflook glazig. Schep de courgetteblokjes, de chorizo en de tijm erdoor en bak zachtjes 4 minuten. Kluts de eieren met peper en zout en meng het iets afgekoelde courgette-chorizomengsel erdoor.
Verhit de rest van de olijfolie. Giet het ei-courgettemengsel in de pan en laat dit in 4-5 minuten op een lage stand stollen. Keer de tortilla op een deksel of bord en bak ook de andere kant goudbruin. Snijd de tortilla in punten.
Voeg 1 eetlepel gehakte olijven toe. Serveersuggestie: Lekker met een tomatensalade.
|