Indische kip met tomaat
4 personen
Benodigdheden:
| 2 |
eetlepels olie |
| 1 |
ui |
| 500 |
gram kipfilet |
| 125 |
gram boemboe ajam smoor |
| 400 |
gram tomatenblokjes |
| 250 |
gram eiernoedels |
| 1 |
eetlepel pindakaas |
| 1 |
komkommer |
Zo maak je het klaar:
Maak de ui schoon en snipper deze in grove stukken. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui in ± 1 minuut. Voeg de kipfilet toe en bak deze in ± 3minuten aan.
Voeg de boemboe en de tomatenblokjes toe en breng deze aan de kook. Draai het vuur laag en stoof met de deksel op de pan ± 15 minuten. Bereid de eiernoedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Roer de pindakaas erdoor en breng het op smaak met zout en peper. Verdeel de noedels over 4 borden en schep de koop er bij.
Maak de komkommer schoon en snijd deze in plakjes. Leg dit erbij op het bord.

|