Romige avocadosoep
4 personen
Benodigdheden:
2 |
rijpe avocado’s |
2 |
eetlepels citroensap |
2 |
plakjes rookvlees |
¾ |
liter kippenbouillon |
75 |
ml slagroom |
1 |
mespuntje zout |
1 |
mespuntje cayennepeper |
Zo maak je het klaar:
Snij de avocado’s in de lengte tot de pit doormidden. Draai de twee helften los van elkaar. Schep het vruchtvlees uit de schil in een kom. Meng het citroensap door het vruchtvlees om verkleuring te voorkomen. Snijd het rookvlees in flinterdunne reepjes.
Breng de helft van de bouillon aan de kook. Voeg het vruchtvlees van de avocado’s toe en pureer alles met een staafmixer. Giet er de rest van de bouillon en de slagroom bij en verwarm in de pan en verwarmal roerend de soep. Laat de soep niet meer koken.
Breng de soep op smaak met cayennepeper en een beetje zout. Roer ten slotte de reepjes rookvlees door de soep. Schep de soep in kommen.

|