Kaasmuffins

4 personen

Benodigdheden:

4 eieren
200 gram hüttenkäse
125 gram zelfrijzend bakmeel
150 gram geraspte belegen kaas
3 eetlepels bladpeterselie fijngesneden
12 plakjes courgette
12 cherrytomaatjes
2 eetlepels verse basilicum fijngehakt

Zo maak je het klaar:

Extra benodigdheden: muffinvorm met 12 holtes.

Verwarm de oven voor op 200°c.

Vet de muffinvorm in.

Snijd de cherrytomaatjes in vieren.

Hak de bladpeterselie en de basilicum fijn.

Klop in een kom de eieren los met hüttenkäse, zelfrijzend bakmeel, twee derde van de geraspte kaas en de kruiden.

Roer er drie tot vier eetlepels water door.

Schep het beslag in de holtes van de muffinvorm.

Duw in elke holte een plakje courgette in het beslag en leg er twee halve cherrytomaatjes op met de snijkant naar boven.

Strooi de rest van de kaas erover.

Schuif de vorm in het midden van de oven en bak de muffins in twintig tot vijfentwintig minuten goudbruin en gaar.

Laat ze iets afkoelen en haal ze uit de holtes.

Zet de muffins op een schaal en serveer ze warm of lauwwarm.