Spinaziesoufflé met blauwe aderkaas

4 personen

Benodigdheden:

300 gram verse spinazie of grof gesneden
125 ml crème fraîche
100 gram Danish blue grof verkruimeld
1 eetlepel bloem
2 eieren gesplitst
4 één persoons soufléschaaltjes ingevet

Zo maak je het klaar:

Splits de eieren boven 2 kommen. Let op dat er geen eigeel in het eiwit komt, anders worden de eiwitten niet stijf. Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de spinazie in een bodempje kokend water zonder zout in ± 4 minuten slinken. Doe over in een vergiet en druk met een lepel zoveel mogelijk vocht uit de spinazie. Verhit de crème fraîche met de kaas in een pan op laag vuur en roer glad. Neem de pan van het vuur en voeg de spinazie, de eidooiers, de bloem en peper en zout naar smaak toe. Klop de eiwitten stijf in een schone kom. Spatel het eiwit door het soufflémengsel. Schep het mengsel in de ingevette souffléschaaltjes en bak de soufflés in het midden van de oven in 15 minuten gaar.

Recept komt uit Allerhande 13 2009