Grand chocoladedessert

4 personen

Benodigdheden:

1 bekertje chocolademousse
4 bolletjes chocoladeijs

Voor de bonbons:

8 gedroogde abrikozen
100 ml port
150 gram pure chocolade grof gehakt
2 eetlepels cacaopoeder
1 theelepel kaneelpoeder

Voor de cake met witte topping:

100 gram witte chocolade
2 chocolade muffins of een stukje chocolade cake

Zo maak je het klaar:

Verwarm voor de bonbons de abrikozen ± 20 minuten in de witte port en laat ze uitlekken en afkoelen. Smelt de pure chocolade au bain-marie en roer goed door. Vermeng de cacaopoeder met de kaneelpoeder op een bord. Steek steeds een abrikoos aan een vork, doop deze in de gesmolten chocolade en rol hem door de cacaopoeder. Laat op vetvrij papier opstijven in de koelkast. Smelt de witte chocolade au bain-marie en roer goed door. Giet dit uit over de muffins of cake en laat hard worden. Snijd de cake of muffins daarna in gelijke puntjes of stukjes. Schep de chocolademousse in kleine borrelglaasjes en bestuif ze met wat cacaopoeder. Neem grote borden en leg op elk bord een paar kleine stukjes cake, 2 bonbons, een glaasje met chocolademousse en een bolletje ijs. Serveer direct.

Recept komt uit Boodschappen 12 2011