Gepocheerde peer met vanillericotta

4 personen

Benodigdheden:

4 handperen
2 eetlepels citroensap
1 citroen
1 sinaasappel
50 ml amandellikeur
7 dl water
2 eetlepels geschaafde amandelen
250 gram ricotta
1 vanillestokje
1 busje poedersuiker

Zo maak je het klaar:

Schil de hele peren met een dunschiller en wrijf ze in met citroensap tegen het verkleuren. Schil de schoongeboende citroen en sinaasappel en snijd de schillen in dunne reepjes. Pers de vruchten. Breng dit sap, reepjes schil, likeur en water aan de kook en pocheer hierin de peren ± 10 minuten tegen de kook aan tot ze zacht zijn.

Rooster de geschaafde amandelen in een droge koekenpan lichtbruin.

Meng de ricotta met het merg van het vanillestokjes en de poedersuiker. Server de peer op een bord en bestrooi met amandelen en de vanille ricotta. Garneer het met de citroen sinaasappelschilletjes.

Recept komt uit Boodschappen 12 2010