Hertenbiefstuk met bosvruchtensaus en geroosterde mandarijn

6 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden:

3 grote manderijnen zonder pit
6 hertenbiefstukjes
1 mespuntje zout
1 mespuntje versgemalen peper
100 gram boter of vloeibaar bakproduct
1 pot wildfond (380 ml)
100 ml rode wijn
300 gram diepvries bosvruchten ontdooid
2 sneetjes ontbijtkoek in stukjes
2 eetlepels honing
1 theelepel kaneelpoeder of poedersuiker
125 ml crème fraîche

Zo maak je het klaar:

Boen de mandarijnen schoon onder heet water en halveer ze horizontaal. Steek de partjes tussen de vliesjes los en laat ze in de gehalveerde mandarijn. Bestrooi de hertenbiefstukken met zout en peper en bak ze 2-3 minuten per kant in de boter. Schep ze uit de pan en houd ze warm. Voeg de wildfond, eventueel rode wijn, de helft van de bosvruchten en de ontbijtkoek bij het bakvet en kook dit iets in. Verwarm de ovengrill. Zet de mandarijnen met honing en kaneelpoeder of poedersuiker op het snijvlak 10 cm onder de grill en rooster ze ± 4 minuten. Voeg de rest van de bosvruchten met de crème fraîche bij de saus en serveer deze met de mandarijn bij de hertenbiefstuk

Neem in plaats van wildfond 400 ml vleesbouillon. Vervang hertenbiefstuk door kogelbiefstuk of eendenborst.Neem in plaats van bosvruchten cranberrycompote.