Gevulde rollade met pepersaus

4 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden:

1 varkensrollade op kamertemperatuur
3 Catalaanse braadworsten
½ bakje verse Italiaanse kruiden
50 gram boter
380 ml vleesfond
1 eetlepel groene peperkorrels
125 ml slagroom

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 175 °C. Haal het netje van de rollade en bewaar het. Snijd de rollade in de lengte in tot 2/3. Klap het vlees open en snijd het vlees aan beide zijden voor de helft in. Nu kunt u het vlees uitklappen tot een lange lap.

Verwijder het vel van de worsten en verdeel het worstvlees over de uitgeklapte rollade. Verdeel de kruiden erover.

Rol de rollade stevig op.

Trek het netje er weer om. Bestrooi rondom met peper en zout.

Verhit de boter in de ovenvaste braadpan. Bak de rollade op middelhoog vuur in 4 minuten rondom bruin. Steek de vleesthermometer in het dikste deel van het vlees. Bak het vlees ±. 55 minuten in de oven tot het een kerntemperatuur van 65 °C heeft.

Neem de pan uit de oven en verpak het vlees losjes in aluminiumfolie. Laat 10 minuten rusten. Schenk het vet van de rollade uit de pan. Zet de pan op hoog vuur, voeg de fond en peper toe. Laat inkoken tot er 1/4 over is. Voeg de room toe. Laat 10 minuten inkoken tot de saus dik vloeibaar is. Verwijder het netje van de rollade, snijd in plakken en serveer met de saus.

Recept komt uit Allerhande 12 2013